martes, 15 de noviembre de 2011

Mobilització veïnal contra l’antena d’Adif

Els veïns del barri de Sant Martí de Can Xarau protesten en contra de l’antena de ràdiocontrol GSM-R instal·lada a l’estació de Renfe per l’Administració d’Infraestructures Ferroviàries (Adif). Es queixen dels possibles efectes nocius sobre la salut que poden produir les emissions radioelèctriques de l’antena. Adif defensa que aquests són inexistents.


L’antena GSM-R forma part d’un sistema de transmissió per ràdio al qual se li ha assignat freqüències d’ús exclusiu per al ferrocarril. Segons l’Administració, permetrà millorar la capacitat i regularitat de les circulacions, afavorirà la reducció d’incidències i incrementarà la fiabilitat i seguretat de l’explotació ferroviària. La recent instal·lació d’aquesta s’emmarca dins del Pla de rodalies de Barcelona 2008-2015 del Ministerio de Fomento el qual té com a objectiu la modernització del sistema. L’esmenada antena està situada dins dels terrenys propietat d’Adif, concretament al carrer Adam i Eva, en ple nucli urbà de la ciutat. 


Els veïns de la zona estan preocupats pels efectes nocius que segons aquest col·lectiu l’antena produeix sobre la salut, com per exemple càncer. Per aquest motiu s’han mobilitzat i molts han recolzat l’iniciativa de penjar pancartes als balcons i al propi carrer en contra de l’antena i a favor de la seva retirada immediata. Contràriament Adif defensa que no és nociva per a la salut , que les seves emissions radioelèctriques estan per sota del que marca la normativa, que segueix la legislació vigent i que per tant garanteix la seguretat de tots els ciutadans.

D’altre banda, l’Ajuntament de Cerdanyola ha demanat a l’Administració el trasllat de l’antena de ràdiocontrol més lluny del nucli urbà. El govern local ja ha començat les gestions i ha enviat per escrit la petició a Adif. En aquests moments es troben a l’espera de resposta. 










No hay comentarios:

Publicar un comentario