lunes, 28 de noviembre de 2011

Diumenge reivindicatiu contra la violència de gènere

La V Marxa contra la violència vers les dones va comptar amb el suport d’unes 200 persones que van recórrer els carrers de la ciutat. L’acte va tenir lloc ahir diumenge. Aquest, forma part del programa del Dia Internacional per l’eradicació de la Violència vers les Dones, organitzat per l’Ajuntament i les associacions de dones de la ciutat.



Abans d’iniciar el recorregut es va guardar un minut de silenci per totes aquelles dones mortes a causa de la violència masclista i tot seguit es va llegir un manifest. La marxa es va començar a les 11:30 a la plaça Abat Oliba. Precedida per la batukada del grup Brincadeira, va fer un recorregut pels carrers més cèntrics del municipi.

El manifest remarcava que “cal reconstruir un nou model de ciutadania que permeti esborrar el sexisme de les estructures socials, econòmiques i polítiques”. També es va insistir en que un dels objectius de la marxa era lluitar contra la indiferència de la societat envers la violència de gènere i contra l’oblit de les víctimes.

El dia 25 de novembre va ser declarat dia Internacional de la violència vers les dones en la primera trobada feminista d’ Amèrica llatina, que es va celebrar a Bogotá al juliol de 1981. L’any 1999 l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data. 


* Batukada Brincadeira precedint la marxa



No hay comentarios:

Publicar un comentario