miércoles, 28 de septiembre de 2011

Cerdanyola batega

Avui es celebra a Cerdanyola una marató de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits que durarà 12 hores. Ha començat a les 10 del matí i finalitzarà a les 10 de la nit.

Té com a objectiu animar a donar sang a totes aquelles persones que no volen ni tan sols sentir parlar d’hospitals, ja que per fer-ho simplement s’han d’acostar a l’Ateneu de la ciutat, un ambient lúdic i còmode. Per tal d’aconseguir el major nombre de donacions possibles s’organitzen al voltant d’aquesta marató tot un conjunt d’activitats, actuacions i sorteigs. Fins i tot compten amb un espai lúdic per als més petits i música ambient a l’exterior.  


Amb tot això s’espera al final de la jornada un balanç satisfactori. Per a tots aquells que vulguin participar amb la seva donació i sigui el primer cop que ho fan és important que tinguin en compte que és necessari tenir més de 18 anys i pesar més de 50 quilos, no haver patit hepatitis després del 12 anys i no ser una dona embarassada. A més, no cal anar en dejú.

A través de jornades com aquesta es pretén captar nous donants i conscienciar a la població de la importància de donar sang. Malgrat tot, amb una vegada no és suficient, i és que a Catalunya cada 3 segons algú necessita sang.

No hay comentarios:

Publicar un comentario