domingo, 15 de enero de 2012

Cavalls i carros passegen per les principals vies de la ciutat

La Passada dels Tres Tombs, acte central de la XIV festa de Sant Antoni Abat, ha fet sortir al carrer a desenes de cerdanyolencs que no es volien perdre l’espectacularitat dels més de trenta carros tirats per cavalls que hi participaven. La Passada ha sortit a les 12 del migdia del Parc Tecnològic del Vallès, lloc on s’han guarnit       els carros i els cavalls abans d’iniciar el recorregut.


L’escola escollida aquest any per a abanderar la festa ha estat el col·legi de Collserola. L’Agrupació Musical de Cerdanyola ha precedit a la Passada. D’aquesta manera la música anunciava a tots aquells que esperaven al carrer que els carros i cavalls estaven a punt de passar. 

* Agrupació Musical de Cerdanyola

El primer carro ha estat el que portava la pròpia imatge de Sant Antoni, patró del animals. A continuació s’han pogut veure diferents races d’èquids com perxerons, pura raça espanyola, bretons o pura raça àrab i fins i tot una ovella.

* Carro amb la imatge de Sant Antoni


* Carro tirat per tres cavalls i carro amb l'ovella

El recorregut que han seguit ha estat el següent: carrer dels Artesans, carrer de Sant Ramon, carrer d’Anselm Calvé, carrer de la Mare de Déu del Pilar, plaça de Sant Ramon, el carrer de Sant Casimir, carrer de Francolí, carrer de Sant Antoni, carrer de Felicià Xarau, passeig de Cordelles, carrer de Lluís Companys, carrer de Sant Iscle, avinguda de la Primavera, carrer de Sant Iscle, carrer de Lluís Companys, carrer de Sant Martí i novament carrer de Sant Ramon.

Però la tradicional Passada de Sant Antoni no només contempla aquest acte. A continuació ha tingut lloc la missa solemne, la benedicció dels animals, el ball de Sant Antoni i el dinar dels arriers. Aquest any però, la jornada ha estat marcada per la mort d’Isidoro Soldado, arrier que moria dijous a la nit. El seu record ha estat present i per aquest motiu la festa d’aquest any ha estat dedicada a ell.

Malgrat tot els participants de la Passada mostren cada cop més la seva imaginació a l’hora de decorar els carros i als propis cavalls. Un del conjunt més comentat ha estat el dels Castellers de Cerdanyola. En aquest carro s’han invertit els papers i els homes eren els que tiraven del carro on hi havia pujat un poni shetland. 


* Carro guarnit


 
* Carro dels Castellers




No hay comentarios:

Publicar un comentario